Nanotechnology

Deze week hebben gouverneur Kathy Hochul en minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een Memorandum of Understanding ondertekend tijdens het halfgeleiderforum in het NY CREATES Albany Nano Complex. Dit gebeurde in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Bekijk het bericht

De ondertekening markeert het begin van een strategische samenwerking gericht op de nieuwste generatie halfgeleiders, met een speciale focus op duurzame chipproductie en talentontwikkeling. De delegatie bezocht ook NY CREATES, een technologiehub voor innovatie en halfgeleiders, en het IBM Research Centre.

Een bedrijfsdelegatie van bijna 30 bedrijven en instituten, onder leiding van ons boegbeeld, Marc Hendrikse en VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen, maakte een reis door Connecticut, New York en Ontario. Hun missie was duidelijk: netwerken uitbreiden, kennis delen en de weg vrijmaken voor toekomstige samenwerkingen, wat de toewijding van de industrie aan vooruitgang onderstreept.

De missie benadrukt het potentieel van Nederlandse expertise in de halfgeleiderindustrie en geïntegreerde fotonica, met bedrijven zoals ASML, ASM en NXP Semiconductors die de weg naar een veelbelovende toekomst leiden. Talentontwikkeling staat centraal in dit partnerschap, met een duidelijke focus op het verbeteren van expertise in geïntegreerde fotonica, chipontwerp, geavanceerde verpakkingen en apparatuur. Deze gebieden zijn cruciaal voor de toekomst van de halfgeleiderindustrie en zullen belangrijke drijfveren zijn voor innovatie en groei.

Nanotechnology