Engineering and fabrication technologies Life science and biotechnologies Nanotechnology Chemical technologies Digital and information technologies Quantum technologies Photonics and optical technologies Advanced materials

De nieuwe ronde van het NWO financieringsinstrument Perspectief gaat naar verwachting in juli 2024 open. Onderzoekers van universiteiten, hogescholen en TO2-instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die in consortia willen werken aan technologische innovatie kunnen dan weer voorstellen indienen.

Meer informatie

De onderzoeksprojecten hebben nadrukkelijk de focus op toepassing van technologische innovaties in de context van de Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) van de vijf maatschappelijke uitdagingen en de inzet op sleuteltechnologieën en digitalisering. Hierbinnen is er relatief veel ruimte om de aanvraag zelf in te vullen. 

Onderzoekers, bedrijven  en maatschappelijke organisaties dienen gezamenlijk een projectvoorstel in. Het stimuleren van hechte en duurzame samenwerkingen tussen verschillende onderzoekers en maatschappelijke partners is een belangrijk aspect van dit programma. Hierbij wordt de kans op toepassing van de ontwikkelde kennis vergroot. Dit resulteert in nieuwe economische kansen voor betrokken bedrijven en een vergrootte kans op maatschappelijke impact. 

Per onderzoeksproject is er tussen de 2 en 5 miljoen euro beschikbaar. Gehonoreerde projecten hebben een maximale looptijd van zes jaar.

Informatiebijeenkomst

De call for proposals van ronde 2024/2025 is naar verwachting in juli te vinden op de website van NWO. Daar vind je ook de voorwaarden voor indiening, budget en de deadlines. Op 3 september 2024 van 16:00-17:00 uur vindt er een online informatiebijeenkomst plaats. Wil je je hiervoor aanmelden, neem dan contact op via ttw-perspectief@nwo.nl. Hier kun je ook terecht met eventuele vragen over het programma. 

Over Perspectief 

Perspectief is een programma van NWO, gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het programma daagt onderzoekers uit om in innige samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties te werken aan technologische innovaties met maatschappelijke impact en het creëren van economische kansen voor Nederland. De interdisciplinaire onderzoeken richten zich op de grote maatschappelijke uitdagingen en de sleuteltechnologieën en leveren daarmee een bijdrage aan het Missiegedreven Innovatiebeleid van het ministerie.

Engineering and fabrication technologies Life science and biotechnologies Nanotechnology Chemical technologies Digital and information technologies Quantum technologies Photonics and optical technologies Advanced materials